Una de les activitats previstes per oferir periòdicament a cooperadors i amics seria la d’anar un cop al mes (o quan hi hagi gent per anar-hi) a visitar el Santuari de Torreciudad amb l’objectiu de donar a conèixer els nous “espais” que s’han obert des de fa un any.
El passat dissabte 24 d’abril un grup de deu persones ens vam trobar allà per tal que ens expliquessin, detalladament, els diferents espais i activitats que es podrien seguir, al llarg d’un o dos dies, en aquestes trobades previstes amb amics i cooperadors.
- Només arribar, a l’edifici de l’entrada, es pot fer un recorregut històric de la devoció a la Verge de Torreciudad des dels seus orígens, l’any 1.086, fins avui.
- L’espai més nou és Viu l’experiència de la fe, una immersió multimèdia en la que en el seu recorregut es planteja el sentit de les principals qüestions humanes. Vol facilitar l’experiència d’una alegre renovació interior: es mostra el paper de la Verge en la nostra vida, el saber descobrir el camí de la felicitat, l’experimentació la major mostra de l’amor i sentir, dins nostre, l’alegria de la vida ordinària.
- Un altra mostra és la nova “representació” del retaule amb una espectacular il·luminació per projecció i un àudio que, en uns deu minuts mostra, plàsticament, tot allò que s’explica pels altaveus.
- Un altre espai, que es pot veure tot renovat, baixant cap a la Cripta, és la Galeria de les imatges de la Verge ofertes al Santuari per diferents grups de pelegrins de tot el món.
- Una altra novetat és la Ruta interactiva. Connectat al mòbil, mitjançant l’app Torreciudad, a mesura que vas caminant et va indicant els punts d’interès que tens més propers.
- A més es pot passejar pel Santuari, per dins (Medalló de la Verge, capella del Santíssim, capelles de la Verge…) i per fora, i contemplar tot allò que ens cridi l’atenció tant de l’arquitectura dels edificis com dels paisatges exteriors, així com baixar fins l’ermita, documentada des del segle XI, veure la torre de vigilància, de l’època àrab, i contemplar el pantà de El Grado.
- A la part exterior hi ha, a més, dos espais a tocar-tocar: la capella-lampadari per oferir espelmes amb la finalitat de confiar a la Mare de Déu les nostres intencions; i una representació de la Verge Deslliganusos, una advocació originada al segle XVII, a Alemanya, per la qual el pelegrí nua, en un panell, una cinta, símbol de les seves preocupacions, i demana a la Verge que desfaci els nusos de la seva vida.
Després de dinar es pot acabar el dia amb el res del Rosari i tornar cap a casa.